Beleggen voor Beginners 

Veel mensen stellen mij de vraag of beleggen voor hen nu verstandig is of niet. Deze vraag kun je jezelf beter echter stellen. Om er achter te komen of beleggen is voor je is moet je jezelf afvragen hoeveel geld je zou kunnen missen. Wanneer je een belegging op voorhand als ziet als een uitgave kan er namelijk nog weinig mis gaan en kun je alleen maar winst maken.

Of beleggen verstandig is kun je het beste zelf ervaren. Heb je wat geld over en denk je geld te kunnen verdienen op de beurs? Dan staat niets je nog in de weg en kun je in principe op een veilige manier kennis maken met de beurs en hier wellicht nog geld aan verdienen ook. Of beleggen uiteindelijk verstandig zal toch echt de toekomst uit moeten wijzen, je zult er niet direct achter kunnen komen of beleggen verstandig is. Dat heeft gewoonweg even de tijd nodig.

Als u een beginner bent dan is het belangrijk dat u zich van te voren goed orienteert voordat u start met het kopen van aandelen. Op deze website vindt u veel informatie maar ga ook eens naar uw bank voor gratis advies. Laat u niet direct een beleggingsfonds aanpraten want hier zitten ook nadelen aan.

1. Begin pas met beleggen als u geen schulden meer hebt.
    Het aflossen van een krediet geeft als rendement, een
rendement ter hoogte van de rente over de lening!
2. Ga alleen beleggen met geld dat u over hebt.
3. Ga eerst eens een tijdje oefenen met een beursspel.
4. Probeer niet te veel te handelen.
5. Geduld, geduld, geduld.
6. Maak afspraken met uzelf.
7. Zoek een goede en goedkope broker.
8. Volg actualiteiten en informatie op fora.
9. Besef dat er bij beleggen ook een geluksfactor zit.
10. Zorg dat u het leuk blijft vinden.
beleggen voor beginners 

Toelichting op tips voor beleggen voor beginners

Tip 1.
Beleggen is een hele leuke bezigheid waarmee u ook nog leuk kunt verdienen. Maar houd er rekening mee dat beleggen ook een bezigheid is die u geld kan gaan kosten. Ga pas beginnen met beleggen als u schuldenvrij bent. Het aflossen van schulden levert u een leuk rendement op.

Tip 2.
Begin pas met beleggen als u geld over hebt. Bepaal met welke hoeveelheid van het geld dat u over hebt, u wilt gaan beleggen. Het is niet verstandig met al uw spaargeld te gaan beleggen, houd altijd geld achter de hand om snel zaken binnen uw huishouden te kunnen vervangen.

Tip 3.
Nu u weet met hoeveel geld u wilt gaan beleggen, adviseren wij u om met dat bedrag eerst eens een tijdje fictief te gaan beleggen binnen beursspel. Zo krijgt u inzicht in het beleggen.

Tip 4.
Veel handelen kost geld. Voor iedere transactie worden kosten in rekening gebracht. Deze drukken op uw rendement.

Tip 5.
Beleggen in aandelen is een lange-termijn sport. Verwacht niet meteen binnen een aantal maanden een hoog rendement.

Tip 6.
Bepaal voor u zelf wanneer u gaat verkopen. Stel een verlies- en winstgrens waarbij u uw aandelen gaat verkopen. Dit is belangrijk omdat veel beleggers zich laten leiden door emoties.

Tip 7.
Hoe goedkoper uw brokers is, hoe meer geld u kunt gebruiken om te beleggen. Transactiekosten drukken het rendement. Het is ook belangrijk dat uw broker een goed systeem heeft. U zit niet te wachten op een technische storing op het moment dat u aandelen gaat (ver)kopen.

Tip 8
Op beleggersfora en websites kunt u veel handige tips vinden!

Tip 9.
Hoewel er heel veel beleggingsspecialisten zijn, is beleggen ook voor een deel een kwestie van een beetje geluk hebben.

Tip 10.
Beleggen moet wel bij u passen. Als u slecht slaapt van het risico dat u loopt, kunt u er beter niet aan beginnen. Zeker als het gaat om beleggen voor beginners  speelt dit een groete rol

Ik hoop dat je de juiste afwegingen kunt gaan maken op het gebied van beleggingen. In het begin zal je best met wat moeilijkheden te maken krijgen, probeer je hier overheen te zetten. Je zult er best even overdoen om aan te voelen wanneer je het best kunt kopen en verkopen. Ben je enthousiast geworden om te gaan beleggen? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij een bank en broker en probeer gefundeerde beslissingen te maken zodat je in de toekomst de vruchten kunt plukken van de beleggingen die je nu koopt.