Facebook

 Facebook Aandelen  

Facebook Aandelen naar de beurs gebracht.

Aandelen Facebook kopen? Ja of Nee

Ja Facebook aandelen kopen want:

Facebook gaat groeien. Facebook maakt nu een winst van $ 1 miljard. Het aantal gebruikers groeit nog steeds. Met elke gebruiker groeit de winst. Dit heeft uiteraard een positieve invloed op de koers van de Facebook aandelen

Facebook gaat nieuwe diensten ontwikkelen en bestaande diensten uitbreiden. Bijvoorbeeld  games, shopping? Dit kan heel veel omzet en winst opleveren. Ook dit heeft een positieve invloed op de waarde van een Facebook aandeel

Nee geen Facebookaandelen kopen want:

De waardering van aandelen Facebook is (te) hoog. De koers-winst-verhouding van Facebook aandeel bedraagt meer dan 100:  $100 miljard beurswaarde / $ 1 miljard winst (18 mei 2012) . Vergelijk dit met de koers-winst-verhouding van Apple (circa 13) en Google (circa 18) aandelen. De winstgroei van Facebook zou enorm zijn. Maar zou Facebook echt zoveel harder gaan groeien dan Apple en Google? Bij introductie was de koerswinstverhouding van de aandelen Google: 200 en van Apple: 150 Dus nog hoger dan van de Facebookaandelen! Pfff De koers van Google aandelen ging na introductie 6 keer over de kop en die van Apple aandelen bijna 300 keer.

Facebook zal concurrentie ondervinden van Google+ Google is ook begonnen met web 3.0 en heeft enige tijd geleden Google + geïntroduceerd. Hoewel de groei van Google + indrukwekkend is, is het de vraag of het de gigantische voorsprong van Facebook zal inhalen.

Facebook krijgt geen voet aan de grond in China. Na uitgebreid overleg is de de Facebooksite  daar geblokkeerd. Dit is jammer want daar ligt natuurlijk een gigantische markt. Hoeveel kan Facebook qua gebruikers nog groeien zonder China?
We schrijven 19 mei 2012.
De koers van de Facebookaandelen ging na introductie op 18 mei omhoog van $38 naar $42.
Tegen het slot van de handel in de VS dook de koers weer omlaag. Ik zag ¢ 38.01 dollar op mijn iphone scherm verschijnen.
Spannend! Zou de koers door de introductiekoers zakken?!
Nee natuurlijk niet. De Facebookaandelen werden gesteund door de banken.
Door de introductiekoers zakken zou een afgang zijn…
Of niet?

Wordt vervolgd.

Nota bene.

Je kunt nu ook in Facebook aandelen beleggen via RBS turbo’s en ING Sprinters.
Vooralsnog alleen long, maar dat zal niet lang meer duren.

Ik zocht gister naar Amerikaanse opties op Facebookaandelen maar kon die nog niet vinden.
Dit zal niet lang meer duren.

 

Facebook Aandelen Kopen